آشنایی با سایکوسل

سایکوسل ( ccc ) به عنوان یکی از کندکننده های رشد در کشاورزی استفاده می شود که در این مطلب به آشنایی آن می پردازیم. 

 

 

کلر مکوات کلراید یا سایکوسل یکی از مشتقات کولین می باشد که از واکنش تری متیل آمین و یک آلیفاتیک هالید به نام 1 و 2 – دی کلرو اتان تولید می گردد. ماده تولید شده به شکل کریستال بوده و در آب قابل حل می باشد. سایکوسل پر مصرف ترین کندکننده های رشد گیاهی به ویژه در اروپا بوده و امروزه جهت کاهش خوابیدگی و کنترل رشد رویشی گیاهان زراعی ( به ویژه غلات ) کاربرد فراوانی پیدا کرده است .

سایکوسل با اختلال در مسیر چرخه بیوسنتز جیبرلیک اسید مانع از فعالیت آنزیم انت کائورن سنتتاز شده و ارتفاع گیاهان را کاهش می دهد. بر طبق نتایج برخی پژوهشگران سایکوسل باعث کاهش ارتفاع ساقه ، افزایش تعداد پنجه در هر بوته ، افزایش تعداد دانه در سنبله ، افزایش مقاومت به سرما ، شوری ، قارچ ها و حشرات می شود .